< НАЗАД

У Києві відкрився музей досягнень братів Кличків

01.06.2014

«До мене звернувся президент фан-клубу братів Кличків Сергій Алєксєєв з ідеєю систематизувати ті трофеї, які у нас є – медалі, пояси, рукавчики – і зробити музей, щоб їх могли бачити не тільки родичі і друзі, а й усі ті, кому цікавий наш шлях до перемоги», – заявив Віталій Кличко після відвідання експозиції.

Віталій та Володимир Клички передали музею свої чемпіонські пояси, халати, боксерські шорти, в яких проводили найважливіші бої у своїй професійній боксерській кар’єрі – всього близько 70 експонатів. Головною прикрасою експозиції стали чемпіонські пояси за версіями IBF та IBO. Крім того, Віталій Кличко передав до музею зірку Героя України та орден Держави, а Володимир – олімпійську медаль, здобуту у 1996-му в Атланті.

Лідер «УДАРу» наголосив, що цей музей дасть велику мотивацію дітям, які будуть потім іти у спортивні секції, ставити перед собою завдання і досягати успіху. «Я вперше в цьому музеї, і дуже вражений цим інтерактивним шоу. Спорт не має меж і відкриває великі можливості», – зазначив Віталій Кличко.

Володимир Кличко також був вражений виставкою. «Думаю, європейцям буде заздрісно, що у них немає такого музею. Я хотів би сказати, що відчув себе 12-річною дитиною, коли також відвідував музеї і надихався трофеями спортсменів. І сьогодні ми бачимо, що дитячі мрії здійснюються. Ми раді поділитися нашими трофеями і хотів би, щоб стало традицією, коли на «Олімпійському» проходитимуть виставки досягнень великих українських спортсменів, які будуть мотивувати майбутніх чемпіонів. Адже наша країна має гарні приклади для наслідування», – розповів Володимир Кличко.

Відвідування постійно діючої виставки буде безкоштовним до кінця серпня, а для дітей до 12 років – увесь час.