< НАЗАД

Кличко: Вулиця Інститутська в Києві повинна бути перейменована на вулицю Небесної Сотні

01.06.2014

Крім того, наголосив Кличко, на Майдані повинен бути встановлений Меморіал пам’яті тим людям, які віддали своє життя за те, щоб Україна стала вільною та демократичною. “Цей Меморіал повинен бути встановлений у річницю цих трагічних подій. Не пізніше”, – підкреслив він.   

Політик наголосив, що Майдан повернув демократію в Україну та виконав свою найважливішу функцію – диктатора більше в країні немає. “Поширюються чутки, що я давав вказівку згорнути Майдан. Це технології. Я завжди був проти цього. Хтось перекручує слова”, – наголосив кандидат в мери столиці.

Водночас, додав Віталій Кличко, Майдан повинен переходити в нову якість. Він повідомив, що вже провів декілька зустрічей з сотниками Майдану щодо облаштування життя в центрі столиці. “Ці зустрічі будуть проходити постійно. Більше того, представництво Майдану повинно бути у міській раді та мерії”, – наголосив він.  

Віталій Кличко також повідомив, що новообраний мер та депутати Київради приймуть присягу перед киянами публічно біля приміщення КМДА. “Буде офіційна присяга мера і Київради перед киянами. Це буде після оголошення офіційних результатів виборів”, – сказав Кличко.

Лідер “УДАРу” подякував киянам за те, що віддали йому свої голоси. Віталій Кличко запевнив, що всі зміни в країні розпочнуться саме з Києва. “Ми повинні в Києві показати приклад, як має працювати влада. Ми маємо показати, що таке справжня прозорість влади. Я впевнений, що ми зможемо реалізувати, щоб Київ став по справжньому європейським містом”, – наголосив він. Водночас, кандидат в мери Києва нагадав, що кияни обрали столичну владу лише на 1,5 роки. “Без руйнування корупції буде дуже важко провести зміни. Ми повинні припинити дерибан бюджету, перекрити “тіньові” схеми. Ми повинні зробити все, щоб кожен киянин відчув зміни на краще”, – додав Віталій Кличко.