< НАЗАД

Кличко: Якщо “дипломатія” Кремля – зі зброєю та смертями, Україна має оборонятися

07.02.2015

“Сьогодні є різні думки, щодо варіантів дій у розв’язанні конфлікту на Сході. Хтось пропонує продовжувати переговори, хтось виступає за те, щоб надати Україні озброєння для оборони, – зазначив Кличко. – Вже багатьом зрозуміло, що лише патріотизмом, мужністю та жертовністю українці не зможуть захистити свою країну і своє майбутнє. Кожного дня на Донбасі гинуть наші громадяни – військові, мирні жителі, діти. І це треба зупинити”, – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що  збентежений виступом на конференції канцлера Німеччини Меркель, бо сподівався почути про прогрес у переговорах щодо мирного врегулюваннями. “Ми  очікували почути хоч про якісь позитивні результати. На жаль. Це ще раз доводить, що таке в розумінні Путіна “дипломатія”. Від виступу Лаврова я не чекав нічого нового. Але не думав, що він так веселитиме зал своїми оцінками того, що відбувається в Україні. Хоча, насправді це не смішно”, – підкреслив Кличко.

Під час зустрічі в рамках мюнхенської конференції з американським сенаторам Маккейном Кличко подякував за позицію сенатора щодо того, яка допомога сьогодні необхідна Україні.

“Крім необхідної для оборони зброї, нам потрібна допомога в реформуванні сфери безпеки, Збройних Сил. Ми повинні побудувати сильну армію, – підкреслив Віталій Кличко. – Тому звертаємося і за допомогою в навчанні молодих українських військових. Також сьогодні зі столиці починається реформа МВС. Тому нам необхідна допомога в підготовці і оснащенні офіцерів спецпідрозділу на кшалт американського SWAT, який планується створити в Києві”, – зазначив Кличко.

Сенатор Маккейн запевнив, що Сполучені Штати готові надавати необхідну допомогу в реформуванні України. І зазначив, що США  продовжать переговори і дискусію з іншими країнами щодо надання Україні допомоги, щоб вона могла ефективно оборонятися.