< НАЗАД

Кличко: І для ефективного захисту, і для розвитку країни нам потрібні екстрені реформи: в оборонній сфері, секторі безпеки, держуправлінні

07.02.2015

“Україна тривалий час жила в системі тиску Російської Федерації, яка робила усе, щоб в Україні не розвивалися інститути державної влади і весь сектор безпеки, включаючи армію. Тепер, коли ми зіткнулися з ситуацією на Сході України, нам потрібна допомога у відборі та підготовці кадрів, які зможуть вибудувати ефективні структури в усіх сферах держуправління. Нам необхідні досвід і знання, які мають західні країни”, – зазначив Віталій Кличко.

Говорячи про протидію корупції, яка є головною перепоною для такого реформування, мер Києва відзначив, що дуже цікавий у цьому плані досвід Грузії, якій допомагали багато країн ЄС і США, і яка змогла досягти вражаючих результатів.

Він також розповів, як влада Києва бореться з корупцією. І відзначив, що в цьому процесі основні принципи – прозорість і публічність. “Сьогодні працюємо над впровадженням системи електронного урядування в Києві, щоб зробити всі процеси в столиці прозорими. А одним з перших кроків стане електронний бюджет, щоб кияни бачили всі доходи і витрати та могли контролювати владу”, – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що реформи поліції і медицини в Україні розпочнуться з Києва і також сприятимуть подоланню корупції в цих сферах.