< НАЗАД

Кличко зустрівся з міністром закордонних справ Естонії

14.01.2015

Сторони обговорили поточну політичну ситуацію, впровадження реформ в Україні та події на Донбасі в зоні АТО. Віталій Кличко наголосив, що Україна продовжуватиме захищати свою незалежність. «Усім давно зрозуміло, що без фінансової та збройної підтримки Москви конфлікту на Донбасі ніколи б не було. Тому у нас немає іншого виходу як відстоювати територіальну цілісність та незалежність України», – заявив Кличко.

У свою чергу, Кейт Пентус-Розіманнус зазначила, що Естонія завжди підтримувала Україну на міжнародній арені з критикою політики Росії та жорстко виступала за введення санкцій проти РФ. Крім того, наголосила міністр, Естонія має успішний досвід проведення реформ та готова надати Україні експертну допомогу щодо цих питань.

Серед іншого, сторони також звернули увагу на важливість проведення децентралізації влади, яка б розширила права місцевих громад та дала б більше повноважень органам влади на місцях. Кличко підкреслив, що для Києва це питання є особливо важливим, оскільки успішна реформа залишала б у міському бюджеті 100% надходжень від ПДФО та ліквідувала б існуючу несправедливість з вилученням коштів киян.