< НАЗАД

Діти-сироти прийшли до Віталія Кличка із Різдвяним вертепом

14.01.2015

Діти заспівали різдвяні пісні та влаштували справжній вертеп з традиційними героями – царем Іродом, волхвами, ангелом та Божою Матір’ю. Однак, сюжет вертепу цього року отримав сучасну інтерпретацію у зв’язку з подіями в Україні. Так, у вертепі з’явилися спогади про Майдан, а образ царя Ірода символізував того, хто хоче захопити Україну.

«Різдво не відірване від сучасності, тому в нашому сьогоднішньому вертепі ми не оминули подій, які відбуваються в країні. Сьогодні тут співали діти-сироти, а також діти-переселенці зі Сходу України, які ще кілька місяців тому зривали уроки патріотичного виховання. Тепер у своїх піснях вони звертаються до Господа і просять, щоб настав мир і Україна була єдиною державою», – розповів президент альянсу «Україна без сиріт» Роман Корнійко після того, як діти закінчили вертеп молитвою за Україну.

Віталій Кличко подякував дітям за привітання з різдвяними та новорічними святами та передав колядникам солодкі подарунки і запрошення до новорічного містечка на Софіївській площі та резиденції Святого Миколая, а також квитки в Київський планетарій. «Я теж вітаю вас зі святами. І бажаю, щоб мрії кожного з вас здійснилися, а в нашій країні врешті-решт закінчилася війна і запанував мир», – побажав Віталій Кличко.