< НАЗАД

Кличко: Сквер імені Василя Стуса буде відкритий до Дня Києва

15.01.2015

Кияни звернулися до мера з проханням облаштувати сквер Василя Стуса.

Віталій Кличко повідомив, що у проекті бюджету Києва на 2015 рік закладені кошти на облаштування цього скверу і до кінця травня відповідні роботи будуть завершені. “Ці гроші заплановані в бюджеті міста на 2015 рік. Сквер імені Василя Стуса буде відкритий до Дня Києва. Виділяємо гроші – і в травні відкриваємо”, – відзначив Київський міський голова.

Також на прийомі кияни порушили питання про встановлення обмежувачів швидкості біля будинку №25 на проспекті Григоренка, де розміщена школа 309 та спеціалізований навчальний заклад “Наукова зміна”. Віталій Кличко відзначив, що біля шкіл передбачене обмеження швидкості, але, на жаль, не всі водії дотримуються цього. “Була пропозиція покласти “лежачих поліцейських” біля цієї школи, щоби обмежити швидкість. Я вважаю, що такі обмеження мають бути біля усіх шкіл столиці. Також звертатимусь до керівника столичного главку, щоби на початку і після закінчення занять у школах біля навчальних закладів стояли представники ДАІ, які б контролювали обмеження швидкості”, – зазначив Віталій Кличко.

Водночас, відзначив мер, неможливо біля кожного навчального закладу чи дитсадка поставити представника міліції. І відзначив, шо в багатьох країнах для цього задіюють волонтерів, які у спеціальній формі і спеціальними знаками звертають увагу водіїв, що діти йдуть до школи чи зі школи. “Такий позитивний закордонний досвід ми також можемо і повинні використовувати у нас”, – сказав мер.

Крім того, кияни зверталися до міського голови з житловими питаннями.

Так, народна артистка України Тетяна Стебловська звернулася до мера з питанням поліпшення житлових умов художнього керівника Київського академічного Молодого театру Андрія Білоуса. А пенсіонер, колишній військовий – з проханням посприяти у приватизації службової квартири.

“Квартирне питання у Києві стоїть гостро. На черзі – близько 60 тис осіб. Люди стоять у черзі по 30 років, багатодітні родини, інваліди. Це питання непросто вирішити. Ми повинні насамперед внести зміни до законодавства і повернути норму про виконання інвестзобов’язань забудовниками і передачу ними житлової площі місту, щоби у столиці був квартирний фонд. Щодо цих конкретних випадків, ми будемо робити все, щоби позитивно вирішити ці питання”, – зазначив Віталій Кличко.