< НАЗАД

Кличко: Київ повинен оголосити війну тим міліціонерам і прокурорам, які кришують незаконні кіоски. Тим, хто сидить на тіньових потоках і краде гроші киян

19.05.2014

“Я бачу тут багато знайомих облич – тих, з ким разом ми стояли на Майдані. Незважаючи на морозні ночі і міліцейські дубинки, тиск силовиків і небезпеку для життя ви вчергове, як і тоді в Афганістані, виконали свій обов”язок громадянина. Але це був тільки початок боротьби. Нам разом ще потрібно багато чого зробити, щоби змінити країну і столицю. Нам потрібно провести реформи, реалізувати ті зміни, заради яких більше сотні людей відали своє життя, а десятки тисяч ризикували ним”, – зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що насамперед у столиці потрібно побороти корупцію і перекрити тіньові потоки. “Київ повинен оголосити війну тим міліціонерам і прокурорам, які кришують незаконні кіоски, війну проти тих, хто сидить на тіньових потоках і краде гроші киян. Київ може наповнити бюджет. Потрібно побороти корупцію, і зброєю в цій справі є прозорість і публічність. Потрібно дати можливість малому і середньому бізнесу розвиватися, проводити відкриті, прозорі аукціони, наповнювати бюджет”, – підкреслив політик.

Кличко подякував афганцям за активну громадянську позицію і запросив їх приєднуватися до його команди, щоби разом втілювати в життя необхідні зміни.

Крім того, кандидат в мери Києва Віталій Кличко і Всеукраїнська асоціація ветеранів Афганістану на чолі з Сергієм Куніциним та Київська міська спілка ветеранів Афганістану на чолі з Миколою Гончаренком підписали довгострокову тристоронню угоду про стратегічне партнерство.

До лідера “УДАРу” також звернувся афганець з Чернігова Сергій Бас, який подякував Кличку за допомогу. Воїн-афганець з перших днів був на Майдані, але у нього раптово виникли проблеми зі здоров’ям, і він впав в кому. “Коли мені лікарі давали 12 годин на життя, першим відгукнувся Кличко, другим – Куніцин. Тепер я їх можу назвати своїми бойовими друзями, своїми братами, які врятували мені життя”, – сказав Бас.