< НАЗАД

Кличко звернувся до Яценюка поінформувати місцеву владу і громадян про заходи, які планує уряд для недопущення критичної ситуації з виробництвом та постачанням теплової енергії

15.07.2014

“КМДА отримала термінове доручення міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана керівникам окремих tнергокомпаній та ТЕЦ про обмеження споживання природного газу для виробництва теплової енергії з метою економії природного газу, – зазначив Віталій Кличко. – В документі йдеться про обмеження обсягів постачання і споживання природного газу для виробництва теплової енергії для наступних підприємств: ПАТ “Київенерго” ТЕЦ-5 – обмежити до 480 тис м куб на добу, ТЕЦ-6 – до 48  тис. кубометрів. “ПАТ Харківська ТЕЦ-5” – 0, КП “Харківські теплові мережі (ТЕЦ-3) – 0”, – заявив мер столиці.

Кличко вважає, що влада в містах України та громадяни держави повинні бути поінформовані про реальний стан справ із забезпеченням енергоносіями. “Щоб упередити катастрофу і визначити шляхи вирішення ситуації, органи місцевої влади повинні мати повну і об’єктивну інформацію про заходи, які планує уряд, зокрема, щодо альтернативних поставок газу в Україну (наприклад, реверс з Європи) та заміщення газу на альтернативні види палива, – підкреслив мер столиці. – Ми не можемо залишити киян та мешканців інших міст без гарячої води. Тим більше, що попереду зима, і згодом може постати питання і про тепло в будинках”, – наголосив Кличко.

Він зазначив, що Київська влада розроблятиме заходи для недопущення критичної ситуації з виробленням теплової енергії в столиці і кроки для альтернативних заходів щодо забезпечення киян гарячою водою.