< НАЗАД

Кличко вимагає від Яценюка та Продана поновити в повному обсязі постачання газу Києву для забезпечення киян гарячою водою

16.07.2014

Кличко зазначив, що КМДА опрацювала доручення міністра енергетики та вугільної промисловості Продана щодо здійснення заходів з обмеження обсягів постачання природного газу для теплопостачальних підприємств столиці. Мер Києва зауважив, що згідно з дорученням орієнтовний обсяг добового постачання природного газу буде обмежено до мінімальних технологічних потреб в обсягах 528 тис. куб. м на добу. “Я зустрівся з прем’єр-міністром і обговорив цю ситуацію. Наголосив, що за таких обставин мешканці Києва залишаться без гарячого водопостачання. А цього допустити не можна. Для мінімально допустимого рівня гарячого водопостачання Києва необхідний обсяг споживання природного газу має бути не менше 1.8 млн. куб.м на добу”, – підкреслив Віталій Кличко.

Крім того, додав Київській міській голова, відсутність теплоносія в мережах гарячого водопостачання також може призвести до пошкодження мереж, особливо внутрішньобудинкових та до аварійних ситуацій в зв’язку з корозійними пошкодженнями.

Кличко повідомив, що для вирішення питання життєзабезпечення населення міста Києва в умовах нестабільного постачання природного газу в Україну, КМДА веде планову роботу з реалізації заходів зменшення споживання природного газу. Зокрема, наголосив мер, створено робочу групу щодо роботи підприємств теплокомуненерго міста в умовах обмеженого постачання газу та переведення їх на альтернативні види палива: мазут, вугілля тощо. Крім того, здійснюється постійний інструментальний моніторинг, контроль та регулювання енергоспоживання на 1200 об’єктах бюджетної сфери. А також підготовка бюджетних підприємств до роботи в умовах можливого обмеження теплопостачання.

“Але, я переконаний, що не можна залишити киян без гарячої води, тому звернувся і до прем’єра, і до міністра енергетики та вугільної просиловості дати доручення щодо відновлення постачання природного газу теплопостачальним підприємствам Києва в повному обсязі”, – зазначив Віталій Кличко.