< НАЗАД

Кличко: Поки я мер столиці, на стадіоні “Старт” жодних забудов не буде

13.09.2015

“Поки я мер Києва, я застосую всі важелі впливу і зроблю все, щоб ніяких забудов тут не було. І щоб стадіон працював як стадіон”, – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва також наголосив, що столична влада робить все, щоб повернути стадіон “Старт” до комунальної власності. “Ми не можемо поки вкладати гроші в розвиток стадіону, оскільки офіційно він знаходиться в державній власності. Але ми зараз робимо все, щоб повернути його до комунальної власності”, – додав Кличко. Після цього, запевнив столичний голова, влада буде готова інвестувати у відбудову “Старту”. “Ми зробимо все, щоб вже наступного року стадіон став ключовим осередком спорту в Шевченківському районі”, – підкреслив Віталій Кличко.

Кличко нагадав, що ще 4 березня Київрада скасувала договір аренди землі стадіона компанією “Голден Хаус”. “Зараз дуже дивна ситуація – рішенням суду повертають знову землю забудовнику. Цей стадіон -історичний, знаковий для киян. Я здивований рішенням суду, що цей стадіон знову повертається людині, яка належить до оточення Януковича і хотіла на цьому місці почати будівництво”, – додав мер Києва.

Він запевнив, що столична влада подасть апеляцію на таке рішення суду. “Однозначно апеляція буде. Для мене не зрозуміло, яка мотивація була у суддів – чому вони винесли таке рішення врозріз бажанню громадськості. Я звертаюся до всіх представників громадськості – ми не повинні допустити того, щоб на місті, де люди займаються спортом, хтось будував хмарочоси. Цього не буде. Якщо судді будуть ухвалювати незаконні рішення , я звертатимуся до киян, щоб вони разом зі мною відстоювали інтереси мешканців міста, а не забудовника”, – підкреслив Віталій Кличко.