< НАЗАД

Кличко: Ідеї та проекти розвитку Києва повинні робити його сучасним, але водночас залишати самобутність міста

14.09.2015
Мер Києва зауважив, що це дуже символічно, що перша школа урбаністики в Україні відкривається саме в Києві. Кличко додав, що зміни в розвитку міст давно назріли. “Ми повинні використовувати найкращий європейський досвід і зробити Київ сучасним, технологічним, комфортним. Водночас, ми повинні зробити все, щоб місто не втратило свою самобутність”, – зауважив столичний голова.  
 
Він наголосив, що Київ має стати по-справжньому європейським містом, яке зручне для життя. За словами мера, столична влада готова прислухатися до порад авторів проектів щодо перетворення міста та розвитку громадського простору і втілювати цікаві ідеї. Віталій Кличко наголосив, що така комунікація дасть змогу розуміти, які зміни потрібні нашому місту та реалізувати їх максимально швидко й ефективно.
 
CANactions School for Urban Studies – некомерційна освітня платформа, яка надає комплексні міждисциплінарні знання про місто. Це унікальний для України проект, який, спираючись на кращий світовий досвід, формує принципово новий підхід до міської політики й бачення розвитку міста в цілому. Школа – це новий етап еволюції міжнародного архітектурного фестивалю CANactions, який щорічно проводиться у Києві вже впродовж восьми років. 
 
В урочистому відкритті школи взяли участь посли Німеччини, Австрії, Нідерландів та Швейцарії.