< НАЗАД

Кличко: Кияни повинні знати, за що вони платять. Ціна на послуги ЖКГ має бути економічно обґрунтованою і прозорою

16.06.2014
“Прошу департамент ЖКГ спільно з департаментом соціальної політики подати детальне обґрунтування всіх складових тарифу – щоб ціна на кожну послугу для киян була прозорою і зрозумілою. Кияни повинні знати, за що вони платять, – наголосив Віталій Кличко. – Тим більше, що на нас чекає підняття тарифів. Минулого тижня Національна комісія з регулювання ринків житлово-комунальних послуг підняла тарифи для близько 30 міст, а цього тижня це станеться і для Києва”. 
 
Він відзначив, що підняття тарифів до економічно-обґрунтованого рівня є вимогою МВФ.  Без  цього уряд не зміг би отримати кредити для стабілізації економічної ситуації в країні. 
 
Водночас мер Києва наголосив, що столична влада не залишить осторонь соціально незахищених киян. “Я прошу департамент ЖКГ спільно з департаментом соціальної політики розробити дієвий механізм захисту соціально-незахищених груп населення. Прошу роз’яснити цей механізм киянам та забезпечити ефективну роботу з нарахування субсидій та компенсацій на оплату житлово-комунальних послуг в нових умовах”, – зазначив Кличко.
 
Київський міський голова також звернувся до департаменту ЖКГ, щоб там до кінця тижня надали звіт про виконану роботу з профілактики та ремонту інженерних мереж та про стан підготовки до опалювального сезону загалом.