< НАЗАД

Кличко: Про всі зловживання, зокрема в медичній галузі, ми говоримо публічно і чекаємо реакції правоохоронців

01.04.2015
Заступник голови КМДА Михайло Радуцький розповів, що столична влада провела аудит стану виконання робіт з реконструкції Олександрівської клінічної лікарні, зокрема кардіореанімаційного відділення, і було виявлено перевищення вартості будівельно-монтажних робіт на 9,5 млн грн. “Фірма не хоче цього визнавати. Ми вже тричі зверталися до правоохоронних органів і прокуратури. МВС відкрила  справу ще в грудні 2014 року, але результатів жодних немає. Ми зараз подали заяву до суду, щоби визнати цей договір недійсним і найняти іншого підрядника. Наш міський аудит виявив на 9,5 млн грн порушень, а якщо ще подивитися по господарській частині, то може бути і на  20-30 млн грн зловживань”, – відзначив Радуцький.  
 
Будівельно-монтажні роботи у відділенні кардіологічної реанімації, яке планувалося ввести в експлуатацію наприкінці 2014 року, не завершені, тендер на закупівлю медичного обладнання не провели.  

Мер відзначив, що контроль громадськості і ЗМІ допоможе швидше розслідувати ці матеріали, а місту – розірвати договори. “Ми бачимо сучасне відділення лікарні, яке нам потрібно ввести в експлуатацію, щоби люди отримували необхідну медичну допомогу. Ми звернулися до правоохоронних органів, щоби вони максимально швидко розглянули питання щодо компанії “АСП Трансбуд”, яка була генпідрядником реконструкції. За нашою інформацією, вона зареєстрована в Криму. Компанія тепер ховається, умови договору не виконує, нам потрібно розривати договір і укладати з іншим виконавцем, щоб нарешті запустити відреставроване відділення. Ми все робимо публічно і важливо, щоб правоохоронні органи не затягували розслідування корупційних справ. Ми боремося з корупцією, зокрема в медичній сфері, долучаємо правоохоронців та ЗМІ, робимо все прозоро і відкрито. Якщо є випадки корупції, звертайтесь в КМДА і в правоохоронні органи. Тільки разом ми зможемо подолати це зло”, – наголосив Віталій Кличко.