< НАЗАД

Кличко: Ми збережемо столичні парки і залучаємо інвесторів для їх благоустрою і створення сучасної інфраструктури

24.02.2015

“Ми всі знаємо Київ як зелене комфортне місто. На жаль, останніми роками він перестав бути таким. Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити питання розвитку столичних парків і скверів. Нам потрібно змінити концепцію розвитку зелених зон”, – відзначив Віталій Кличко.

Він розповів, що коли у юнацтві працював екскурсоводом, то презентував Київ як одне з найзеленіших міст в Європі, де на кожного мешканця міста припадало більше 100 зелених насаджень. “Це було більше 20 років тому. На жаль, ситуація за останні роки погіршилася.

Через корупцію земля продавалася у паркових зонах, знищувалися сквери, у місцях відпочинку людей виростали висотки. Наше завдання – щоби все в Києві було прозоро, щоби громада вирішувала, де потрібно будувати, а де – відпочивати. Нам потрібно зберегти легені Києва, зелені насадження, наші парки і сквери”, – наголосив Віталій Кличко. 

Мер зазначив, що столична влада залучає інвесторів для благоустрою і створення сучасної інфраструктури у столичних парках. А також подякував меценатам, які відгукнулися і допомогли, щоб розпочалися роботи з реконструкції паркану вздовж Ботанічного саду ім. Фоміна.