< НАЗАД

Кличко: Печерський район очищений від незаконних МАФів

23.02.2015
“На сьогодні Печерський район звільнений від незаконних МАФів. А ті, що залишились, мають офіційний дозвіл на підприємницьку діяльність, – підкреслив Віталій Кличко. – Голова Печерського району відповідальний за те, щоби незаконних МАФів в його районі більше не було. Якщо будуть встановлюватися нові МАФи, ви будете персонально відповідати”, – наголосив мер Києва, звертаючись до керівника району.  
 
Керівник департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець розповів, що у Печерському районі було 318 МАФів. Законних, тобто тих, власники яких сплатили пайову участь до місцевого бюджету – 195. Департаментом було демонтовано 94 нелегальні споруди. У власності міських комунальних підприємств перебуває 3 споруди. Решта, близько 25-ти МАФів, завдяки реєстрації у Реєстраційній службі та БТІ мають статус приватної власності.
 
Мер розповів, що власники незаконних МАФів чинять опір, залучають “тітушек”. Але, наголосив Кличко, боротьба з незаконними МАФами триває. Вже прибрані понад 1 700 кіосків. Ще близько 6 000 залишається тих, що не мають дозвільних документів. І поступово весь Київ буде очищений від незаконних МАФів. 
 
Кличко також розповів, що днями буде презентовано першу з десяти районну офіційну Комплексну схему, що регламентує розташування кожного МАФа.
 
“Ми киянам обіцяли навести порядок у Києві – незаконних МАФів у місті не буде. А ті кіоски, які залишаються, надаватимуть якісний сервіс, сплачуватимуть пайову участь і не псуватимуть зовнішній вигляд міста. Ми звільнемо Київ від мафії МАФів”, – наголосив Кличко.