< НАЗАД

Кличко провів зустріч з Нуланд у літаку на Мюнхен

06.02.2015

«У нас із Вікторією Нуланд була запланована двостороння зустріч у рамках Мюнхенської конференції, а виявилося, що ми летимо одним літаком. Тому вирішили не відкладати спілкування і говорили більше двох годин, – розповів Кличко. – Зокрема, йшлося про координацію зусиль та співпрацю, щоб змусити Росію зупинитися. Увесь світ розуміє, що сьогодні критично важливо не допустити війни на Сході України. І розуміють, що розпалює вогнище Росія», – підкреслив Кличко.

Також лідер «УДАРу» зазначив, що обговорив з Вікторією Нуланд можливу допомогу США у підготовці й навчанні українських військових кадрів у військових академіях Сполучених Штатів. «Ми, звичайно, обговорили й питання постачання озброєння Україні. Наша позиція не розходиться, Україна повинна протистояти потужній військовій машині. Нам треба оборонятися. Одним патріотизмом, мужністю і відданістю наших людей територіальну цілісність і незалежність України навряд чи можна захистити, – сказав Кличко в коментарі журналістам у кулуарах Мюнхенської конференції. – Я знаю, що різні думки щодо постачання зброї Україні, і в Європі зокрема. І це одне з важливих питань, яке теж будуть обговорювати у Мюнхені, адже тут зібралися ключові світові політики», – сказав Віталій Кличко.

Також відбулася зустріч Кличка з мером Мюнхена Дітером Райтером.

У рамках конференції, Віталій Кличко виступить під час панелі “Боротьба проти державної вразливості та помилок: вимір корупції” з маршалком Сейму Польщі Радославом Сікорським, а також візьме участь в низці дискусій щодо шляхів врегулювання кризи в Україні.

Крім того, заплановані зустрічі Кличка з сенатором Джоном Маккейном, міністром національної оборони Канади Робом Ніколсоном, представниками політичних та бізнесових кіл.