< НАЗАД

Віталій Кличко провів прийом громадян

23.12.2014

Представники спілки ветеранів Афганістану Києва звернулися до Кличка з проханням прискорити процес виділення земельних ділянок для воїнів-афганців, звільнити родини військових від сплати комунальних платежів, а також забезпечити їм медичне обслуговування, зокрема стоматологічне протезування та МРТ-обстеження. Під час зустрічі з воїнами-афганцями було ухвалене рішення про включення родин військових до соціальної програми «Турбота». Мер також доручив заступнику голови КМДА Павлу Рябікіну та директору департаменту охорони здоров’я КМДА Михайлові Ригану провести додаткові зустрічі з афганцями та сприяти у розгляді їхніх питань щодо можливості забезпечення земельними ділянками та якісним медичним обслуговуванням.

Мати чотирьох дітей, яка терміново потребує покращення житлових умов, звернулася до міського голови з проханням надати їй нове житло. Жінка наразі проживає з дітьми у 22-метровому приміщенні, яке знаходиться у нежитловому фонді, і стоїть у черзі на отримання житла. «Нам потрібно внести зміни до законодавства, щоб кожен забудовник, як це було раніше, передавав певний відсоток квартир місту. Поки що ми знайшли можливість надати лише тимчасове житло до того часу, коли ви зможете отримати нову квартиру для вашої родини», – звернувся Віталій Кличко до матері чотирьох дітей. Директор департаменту будівництва та житлового забезпечення запевнив, що жінці тимчасово нададуть вільну однокімнатну квартиру у Святошинському районі.

На прийом до мера прийшла також ініціативна група мешканців вулиці Малишка, під вікнами будинку яких забудовник зводить 6-поверхову окрему будівлю замість дозволеної і запроектованої 2-поверхової прибудови. Вивчивши ситуацію Кличко дав доручення голові районної адміністрації Ярославу Горбунову провести зустріч із забудовником і, якщо той не надасть дозвільних документів, зупинити незаконне будівництво. «Ніякого незаконного будівництва там не буде. Ми будемо звертатись до прокуратури, та вживатимемо усіх законних важелів впливу, щоб захистити інтереси громадян у питаннях забудови у Києві», – сказав міський голова.

Звернулися до мера Києва також мешканці вулиці Горького, яких обслуговує КП ЖЕО-112. Вони скаржилися на неналежне виконання начальником ЖЕКу своїх обов’язків, корупцію та дискримінаційне ставлення до співробітників. Зокрема, двірник ЖЕКу розповів меру, що за 27 років роботи так і не отримав житла, а керівництво ЖЕКу не виплачує премії за надуманими причинами. Кличко зазначив, що голова Голосіївського району мав вже давно розібратися із ситуацією, адже це виключно його відповідальність. «Якщо мешканці району приходять на прийом до мера міста з питаннями щодо ЖЕКу, то це ставить питання про відповідність голови району займаній посаді та його компетенції», – наголосив Кличко і поставив вимогу перед головою району, аби той вирішив спірні питання у найкоротший термін.