< НАЗАД

Кличко: З часом жива ялинка та різдвяний ярмарок мають стати традицією в усіх районах міста

23.12.2014

«Ми повернулися до традиції, коли головна ялинка Києва і України – жива і встановлюється на Софійській площі. Останній раз її там ставили 60 років тому. Я отримав величезне задоволення, коли кілька днів тому ми запалювали вогні на ялинці: дуже багато людей, кияни приходять з дітьми. На Софійській площі ми намагалися створити новорічну та різдвяну атмосферу. Це гарна традиція, яка була втрачена за радянських часів», – зазначив мер.

Віталій Кличко висловив сподівання, що з часом встановлення живої ялинки та різдвяного містечка стане доброю традицією у всіх районах Києва. «Коли ти проїжджаєш Європою, то бачиш у кожному місті передноворічні ярмарки, де ти занурюєшся в атмосферу казки. У цей складний час нам дуже не вистачає позитивних емоцій та добра. Я впевнений, що подібні містечка та живі ялинки мають бути у всіх районах Києва», – наголосив Кличко.

Міський голова зазначив, що в дитинстві під час новорічних свят дуже чекав приходу Діда Мороза. «Батьки мене обманювали довгий час, коли говорили, що от-от має прийти Дід Мороз. Я чекав його довго-довго, поки не засинав, а коли прокидався, то чув, що, мовляв, приходив Дід Мороз, не дочекався, коли прокинуся, і поклав подарунок під ялинку. Я кожного разу дуже засмучувався, тому що хотів побачити Діда Мороза на власні очі, – розповів мер. – Я отримував різні подарунки, але особливо мріяв про велосипед. І от Дід Мороз приніс його мені. У той час ми жили в Казахстані, де взимку на вулиці – двометрові замети. Тому я з нетерпінням очікував весни, щоб все-таки випробувати подарунок», – поділився спогадами Кличко.