< НАЗАД

Кличко: Представники посольств зацікавились проектом «Київ – місто світу» і готові взяти участь в упорядкуванні деяких столичних парків та скверів

04.12.2014

“Щойно після зустрічі я отримав декілька пропозицій від послів, які зацікавились нашим проектом. Підходили представники Швейцарського посольства, Казахського та інших. Вони готові взяти під опіку конкретний парк, облаштувати його елементами культури та традицій своєї країни. Тепер потрібно узгодження з Київрадою. Ми зі свого боку запевняємо, що будемо надавати необхідну підтримку і допомогу. Нам потрібно об’єднати наші зусилля, щоби навесні парки Києва мали зовсім інший вигляд – були комфортними і по-справжньому європейськими”, – відзначив Віталій Кличко.

Він висловив сподівання, що вже навесні відбудеться презентація декількох київських парків, які облаштували іноземні представництва. “Це не обов’язково ділянки біля посольств, це можуть бути будь-які міські парки чи сквери. Ми пропонуємо, щоби цей громадський простір нагадував про ту чи іншу країну якимись символами чи персоналіями”, – сказав мер Києва.  

Як приклад успішної реалізації подібного проекту у Києві Віталій Кличко назвав Посольство Азербайджану, яке створило і облаштувало сквер імені Гейдара Алієва.