< НАЗАД

Кличко закликав іноземні представництва створювати осередки своєї культури у рамках проекту «Київ – місто світу»

04.12.2014

У презентації взяли участь представники Посольств та дипломатичних місій і заступники голови КМДА.

“Сьогодні Україна, виборовши право самостійно обирати свій шлях розвитку, будує європейську державу.  Якою має бути столиця? Як сприйматимуть Київ, а значить і нашу державу у світі? Ось ключові питання, над якими ми маємо працювати і працюємо разом з громадою”, – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва відзначив, що впродовж тисячолітньої історії у Києві мирно жили поряд люди різних національностей і культур, збагачуючи українську столицю своїми традиціями. “З цієї точки зору, наше місто завжди було і є європейською столицею. Європа і світ мали змогу ще раз переконатися у цьому два роки тому, коли ми приймали Євро-2012. Кожен, хто відвідав тоді наше футбольне свято, поїхав додому з унікальним відчуттям доброзичливості, справжнього дружнього ставлення та гостинності киян. Сьогодні я маю честь представити новий культурний проект «Київ – місто світу», який зміцнить це відчуття”, – відзначив мер Києва.

“Кожен з вас є репрезентатом своєї країни у тій палітрі національностей, які представлені в Україні. І ми пропонуємо вам створити куточок вашої Батьківщини у столичних парках, скверах, щоби зробити Київ ще більш привабливим”, – підкреслив Віталій Кличко.