< НАЗАД

Кличко: Хрещатик повинен бути відкритий, а на Майдані потрібно поставити меморіал в пам’ять героїв Небесної сотні

19.05.2014
“Майдан виконав свою місію. Думаю, Хрещатик повинен бути відкритий. Потрібно встановити мемораіл хлопцям, які поклали своє життя, щоби скинути режим Януковича і змінити країну”, – сказав Віталій Кличко.
 
Він відзначив, що на сьогодні в Києві немає потреби в охороні з боку самооборони Майдану. “Ці хлопці завжди стоять біля Верховної Ради. Я підходив до них і питаю: що ви тут робите? Кажуть: ми прийшли з Майдану, охороняємо парламент. Так у вас же навіть зброї немає. А в разі потреби ми зможемо себе захистити, до того ж тут є спеціальні підрозділи. До нашої розмови доєднується бабуся років 70 і говорить: хлопці, якщо ви такі патріоти, хочете охороняти і захищати, то треба записуватися в нацгвардію, їхати на Схід, там потрібні ваші сили. Я дивлюсь на хлоців, а вони не знають, що робити”, – розповів лідер “УДАРу”.
 
Відповідаючи на запитання мешканців, як кандидат в мери столиці планує наповнювати бюджет Києва, Кличко зазначив, що насамперед доб’ється того, щоби зі столичного бюджету не вилучали податок на доходи з фізичних осіб, який тільки за минулий рік склав 8 млрд грн. “Нам потрібно подолати корупцію, вивести гроші з тіні. У нас є напрацьована програма МАФів, щоби підприємці платили гроші не за “кришу” міліції, а в бюджет міста. Нам потрібно розвивати виробництво, давати підприємствам замовлення, створити умови для розвитку малого і середнього бізнесу. У Києва – величезний потенціал. І саме зі столиці ми розпочнемо реформи”, – відзначив Віталій Кличко.