< НАЗАД

Кличко: Вперше обговорення бюджету столиці на наступний рік розпочалося в жовтні, а не в грудні

09.10.2014
“Ми розпочали формування і публічне обговорення бюджету Києва на наступний рік. Вперше обговорення бюджету розпочалося в жовтні, а не в грудні, як завжди це було. Ми маємо всі шанси завершити рік з готовим бюджетом, який буде реалістичний і максимально зрозумілий для киян”, – відзначив Віталій Кличко.  
Мер Києва також підкреслив, що податок на доходи фізичних осіб повинен залишатися у Києві. “Це 8 млрд. грн., і ці гроші киян мають залишатися у Києві для розбудови інфраструктури, захисту соціально незахищених категорій громадян  і фінансування необхідних для розвитку міста проектів”, – сказав Київський міський голова.
 
Водночас, депутат Київради від фракції “УДАР” Андрій Странніков відзначив, що цьогорічний процес формування бюджету Києва буде найбільш прозорий і публічний. “Бюджетний процес розпочинається саме сьогодні. Він буде абсолютно інший, аніж у всі попередні роки. Цей бюджет ми приймемо разом з киянами. У жовтні розпочнеться громадське обговорення. У листопаді ми проведемо круглі столи за участі експертів і, сподіваюся, в грудні ми будемо мати конкретний проект, який можна виносити до сесійної зали Київради на голосування”, – зазначив Странніков.