< НАЗАД

Кличко: Ми даємо додатковий час – місяць – для отримання картки киянина тим, хто отримав право пільгового проїзду в метро

09.10.2014

Він нагадав, що 4 жовтня Київрада ухвалила рішення про внесення змін до програми “Турбота”, надавши право безплатного проїзду окремим категоріям, які не мали права за чинним законодавством на пільговий проїзд у метрополітені. 

“Сьогодні метро збиткове. Нам потрібно оптимізувати роботу цього підприємства, щоби воно ефективно працювало. Щодо незахищених верств населення, – окремі категорії киян, які тепер мають право на пільговий проїзд в метро, повинні звернутися протягом місяця до соціальних служб свого району і отримати картку киянина. Ми даємо цей додатковий час, щоб усі визначені категорії киян мали можливість отримати пільги для проїзду в метро”, – сказав Віталій Кличко.
 
Мер Києва підкреслив, що це нововведення дозволить визначити точну кількість пільговиків у метро, оскільки “багато людей користується пільгами, не маючи на те права”. Він також відзначив, що введення подібного контролю в інших країнах дозволило збільшити доходи метрополітену на 10-15%.