< НАЗАД

Кличко обурений побиттям журналістів на Майдані

04.07.2014

Журналісти звернулися до мера з відкритим листом, у якому просять підвищити рівень безпеки працівників ЗМІ у центрі столиці задля недопущення в майбутньому нападів на знімальні групи з боку невідомих осіб.

«Завдання влади – зробити так, щоб кожен українець почувався в безпеці. Я чув про те, що на Майдані побили журналістів. Це неприпустимо, коли представники ЗМІ, кияни, гості столиці не можуть почуватися у безпеці в самому центрі Києва. Під час революції Гідності на Майдані був дух піднесення, дружньої атмосфери, це була територія справжньої Гідності . Сьогодні, нажаль, зовсім інша картина, – підкреслив Кличко. – Я звернуся до тих, хто там зараз живе. Для мене незрозуміло, наприклад, коли на передовій не вистачає бронежилетів, хлопці ходять в них центром столиці. Якщо вони патріоти і відстоюють майбутнє держави, є сенс захищати цілісність і незалежність України на сході, де триває протистояння і де сьогодні беруть участь в АТО чимало майданівців», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що очікує швидкого розслідування правоохоронцями інциденту з журналістами та притягнення винних до відповідальності.

Мер вкотре наголосив, що Майдан не будуть звільняти силою. «Поширюються чутки, що Майдан нібито будуть зачищати. Але, ми спілкуємося з людьми, переконуємо тих, хто залишається на Майдані, звільнити головну вулицю міста. Частину Хрещатика – до Прорізної, вже звільнили і по ній відновлено рух», – підкреслив Кличко.