< НАЗАД

Резніков: Насамперед треба запитати киян, чи потрібні їм райради

04.07.2014
“Щодо питання райрад створена робоча група, відбуваютсья круглі столи, профільна комісія з місцевого самоврядування плідно працює. Вчора на пленарному засіданні ми говорили по те, що протягом певного періоду часу ми маємо визначитися, чи варто відновлювати районні ради. Якщо так, то з якого періоду, як вони будуть фінансуватися. Головне – треба спитати громаду, чи кияни потребують цього”, – зазначив Олексій Резніков. 
 
Він зауважив, що українське законодавство дозволяє створювати й інші органи місцевого самоврядування, наприклад, вуличні, дворові чи будинкові комітети. І саме кияни мають визначитися, який варіант буде для них найбільш комфортний. А вже в залежності від потреб громади, столична влада запропонує варіанти вирішення цього питання. 
 
Говорячи про столичний бюджет, Резніков відзначив, що над основним фінансовим документом Києва вже працює бюджетна комісія і він переглядається. “Деякі зміни до бюджету можливо будуть розглядатися вже на наступному засіданні Київради”,  – зазначив Секретар Київради. 
 
Резніков також розповів, що на розгляд Київради буде виноситися і програма соціально-економічного розвитку міста. Він підкреслив, що проект цієї програми має бути публічним і доступним для обговорення з громадою.