< НАЗАД

Резніков: Запровадження принципу єдиного вікна – один з дієвих способів подолання корупції

24.06.2014

Резніков зауважив, що новобраний міський голова чітко заявив курс  на боротьбу з корупцією, який підтримує  Київрада.  За його словами, боротьбу з корупцією треба починати і на нижчих щаблях, зокрема. «Коли кияни звертаються за послугами до міської влади, то вони не повинні залежати від свавілля чи суб’єктивного ставлення чиновників. Мова йде про надання дозволів, довідок тощо. Один із способів подолання такої корупції є створення процедури «єдиного вікна». Про це давно говорять в Україні, але справа не рухається», – сказав секретар Київради.

Олексій Резніков додав, що вигадувати чогось нового не потрібно, оскільки вже діють пілотні проект як в Києві, так і в інших містах України. «Потрібно просто забезпечити реалізацію цього принципу, щоб кияни не залежали від бажань чиновників зловживати своїми обов’язками», – підкреслив він.

Секретар Київради також повідомив, що Київрада внесла зміни до структури Секретаріату в якому буде створено спеціальний відділ по боротьбі з корупцією та контролю за виконанням рішень. «Цей відділ буде виявляти ознаки корупційних діянь і відповідним чином реагувати», – сказав Резніков. Він нагадав, що мер Києва Віталій Кличко неодноразово наголошував на необхідності збільшення прозорості діяльності влади. Зокрема, додав Олексій Резніков, обговорюється питання щодо збільшення можливостей для доступу громадськості і контролю за діяльністю міськради, своєчасного інформування щодо проектів рішень міськради шляхом їх публікації тощо. «Сьогодні найперше завдання – закласти фундамент, який дасть поштовх для реальних реформ в столиці та всій Україні», – додав він.