< НАЗАД

Віталій Кличко зустрівся з представниками київської організації «Союз Чорнобиль України»

06.05.2014

“Чорнобильська трагедія – це трагедія мільйонів українців. Це трагедія торкнулася і моєї сім’ї також. Мій батько був ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС. Через хворобу, пов’язану з опроміненням, він дуже рано пішов з життя. Тож проблеми чорнобильців я знаю не з чуток”, – відзначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що державна та міська влада повинна створити умови для гідного життя таких людей. І відзначив, що перший крок на шляху до цього – боротьба з корупцією.

“Оголошуючи боротьбу з корупцією, я маю на увазі і корупцію в медичній та соціальній сферах також. Якість медичної допомоги та медичних послуг не повинна залежати від платоспроможності хворого. Кожний, хто за законом має право на пільги чи допомогу з боку держави – має отримувати їх вчасно та в повному обсязі”, – зазначив лідер “УДАРу”.

Водночас чорнобильці скаржилися Кличку на медичне обслуговування, на картку киянина, за якою ціни на ліки  в спеціалізованих аптеках вищі, ніж в звичайних, та на безконтрольну забудову міста.

Організація “Союз Чорнобиль України”нараховує у столиці 79 тисяч чорнобильців. 39 тисяч з них – пенсіонери-ліквідатори на ЧАЕС, середня пенсія яких складає 1900 грн.