< НАЗАД

Кличко: Косметичний ремонт у Київраді завершений, служби мерії повертаються на свої робочі місця

24.06.2014

Сьогодні зранку Кличко заїхав у свій кабінет у столичній мерії і вже провів перші наради, зокрема, зустрівся з начальником Шевченківського управління міліції Осипенком, який доповів меру про ситуацію з нічною пожежею на Хрещатику. 

“Багато хто з вас був кілька тижнів тому у мерії. Але стан будівлі був такий, що неможливо було працювати – навіть стіни подекуди були зруйновані. Косметичний ремонт вже зроблено. Майже 9 тисяч м кв відремонтовано. Всі служби відсьогодні повертаються до будівлі КМДА, щоби ефективно працювати”, – звернувся Віталій Кличко до журналістів.
 
Він відзначив, що косметичний ремонт будівлі столичної мерії коштував близько 4 млн грн.  Водночас Кличко наголосив, що зруйновано багато кілометрів комунікацій, які потрібно відновлювати. “Техніка – комп’ютери, монітори, принтери – частково були вкрадені, частково розтрощені. Зруйнована серверна. Це великі кошти” , – зазначив Київський міський голова. 
 
Мер Києва наголосив на важливості відновлення системи для голосування у сесійній залі і зазначив, що звернувся до провідних світових компаній, щоби вони розробили сучасну систему голосування.
 
Він розповів, що сесійна зала і кілька поверхів ще залишаються не відремонтованими, але найближчим часом ремонт там буде завершений. 
 
Відповідаючи на запитання журналістів, як він планує облаштовувати свій кабінет, Кличко відзначив: “Для мене немає жодного значення, в якому кабінеті сидіти, серед яких меблів. Я не збираюся робити тут коштовні ремонти, які робила минула влада. В кабінеті потрібно працювати, ухвалювати необхідні рішення, щоби кияни відчували зміни, – наголосив мер Києва. – А найкращі картини, які можуть тут бути, – це фото старого Києва. Ми не повинні загубити ідентичність нашого міста. Столиця повинна розвиватися, але нам потрібно  зберегти обличчя старого Києва”,- підкреслив мер.
 
Після брифінгу Віталій Кличко провів журналістам екскурсію по будівлі Київради.