< НАЗАД

Кличко: Наше завдання – відпрацювати механізм субсидій для малозабезпечених киян, щоби захистити їх від росту тарифів на ЖКГ

23.06.2014
Мер Києва відзначив, що з 1 травня цього року було піднято тарифи для населення на газ на 40%. З 1 червня зросли тарифи на електроенергію. А з 1 липня будуть підвищені тарифи на опалення та гарячу воду. 
 
“Рішення про підвищення тарифів приймалися не міською владою, а урядом. Це підвищення торкнулося 43 міст України. Міська влада не має до цього жодного відношення, але ми повинні виконувати рішення Кабінету міністрів. І в цій ситуації наше ключове завдання – щоби підвищення тарифів не торкнулося соціально незахищених верств населення. Ми повинні відпрацювати механізм компенсацій і проводити роз’яснювальну роботу,  розповідати киянам: за що вони платять, яким чином можуть економити, хто має можливість отримувати субсидії, на яких умовах і в який спосіб”, – підкреслив Віталій Кличко. 
 
Київський міський голова наголосив на важливості впровадження енергозберігаючих систем у столиці. 
 
У нараді взяли участь директор департаменту ЖКГ Дмитро Новицький, директор департаменту соціальної політики Сергій Бичков та директор департаменту економіки Микола Поворозник.  
 
Мер Києва запропонував керівникам відповідних департаментів провести у найближчий четвер спільний брифінг для журналістів з метою своєчасного інформування населення про всі аспекти отримання субсидій після підвищення тарифів на ЖКП.