< НАЗАД

Кличко: Президент в інавгураційній промові чітко задекларував необхідність повернення до мирного життя в Україні

07.06.2014

Кличко зазначив, що має позитивні враження від церемонії інавгурації. «Я позитивно вражений промовою Президента і я почув те, що хотів почути. І багато людей на Сході та Заході країни також хотіли почути ці речі – кожен в нашій державі очікує миру та спокою», – сказав Віталій Кличко. Крім того, наголосив він, Президент Порошенко чітко окреслив, що в Україні нарешті будуть виконуватися закони, дотримуватимуться прав людини, незалежно від посад, фінансових статків та впливу. «Ми це почули в промові Президента і ми робитимемо все, щоб врешті решт досягти змін, на які очікують українці», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко також висловив впевненість, що всі кадрові призначення, які здійснюватиме Президент, повинні відбуватися за принципом професіоналізму. «Необхідно сформувати ефективну команду і я впевнений, що  формування цієї команди повинно відбуватися за принципом не лояльності, а професіоналізму»,  – сказав мер Києва. Кличко також додав, що нова влада не має часу на розкачування, бо ситуація в Україні потребує ефективних та швидких рішень.

Політик також додав, що започатковані зміни в країні повинні продовжитися шляхом проведення дострокових виборів до парламенту.  «Перезавантаження влади і люстрація – це і є вибори. Люди оберуть тих, кому довіряють. Українці чекають, коли відбудуться дострокові вибори до Верховної Ради. Ми впевнені, що повинні відбутися і дострокові місцеві вибори», – сказав Віталій Кличко. 

Мер Києва подякував активістам Майдану за те, що вони звільнили приміщення Київради. «Майдан виконав своє головне завдання і ми повинні поступово повертатися до мирного життя. Я впевнений, що ті реформи, які відбуватимуться і ті зміни, які ми робимо кожного дня, дадуть людям відчуття, що те, чого вони очікували, реалізовується», – сказав Кличко.  Відповідаючи на запитання журналістів чи пообіцяв Президент Порошенко призначити мера Києва Кличка головою КМДА, Віталій Кличко зауважив, що обговорював з главою держави це питання. «Я з ним розмовляв і він розуміє, що без цього неможливо реалізувати очікування киян, які високим рівнем довіри дали повноваження меру Києва здійснювати реформи», – сказав мер столиці.