< НАЗАД

Кличко про об’єкти, які з’явилися за час його каденцій мера: Наш знаменитий Пішохідно-велосипедний міст витримав, коли поруч з ним вибухнула російська ракета. І став не тільки однією з візитівок Києва, а й ще одним символом незламності України та її столиці

05.06.2024

Віталій Кличко продовжує згадувати у своїх соцмережах про проекти, які столична влада втілювала за час його каденцій мера та продовжує реалізовувати. В новому відео він показав Пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та схилами Дніпра, що ведуть до Києво-Печерської Лаври. Його планували звести ще понад 100 років тому. Але за реалізацію проекту взялися наприкінці 2018 року. А презентували до Дня міста – в травні 2019 року.

«Продовжую розповідати про проекти, які були втілені в столиці за час моїх каденцій мера. Пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та схилами Дніпра, що ведуть до Києво-Печерської Лаври, планували звести ще понад 100 років тому. Ми взялися за реалізацію проекту наприкінці 2018 року. І фактично за п’ять місяців збудували його та відкрили до Дня міста – в травні 2019 року, – зазначив мер Києва. – Сьогодні це – одна з найгарніших і найпопулярніших локацій столиці. Міст став одним із ключових елементів нового великого туристичного маршруту в історичному центрі столиці – від Пейзажної алеї до Києво-Печерської Лаври. Конструкція мосту має ламану форму, вигини. Виконаний із бетону та скла. Довжина його – майже 212 метрів. Наш знаменитий міст витримав, коли поруч з ним вибухнула російська ракета. І став іще одним символом незламності України та її столиці», – наголосив у дописі до відео Віталій Кличко.