< НАЗАД

Кличко: Новим пішохідним мостом уже можна йти гуляти новою, великою рекреаційною зоною столиці — на острів Оболонський

24.05.2024

Мер Києва Віталій Кличко пройшовся новим пішохідним мостом, який зʼєднує набережну Оболоні та парк «Наталка» з островом Оболонський. Та оглянув нову зону відпочинку, яку облаштували на острові. Кличко, через свій Telegram-канал, запросив киян та гостей столиці відвідати нову рекреаційну зону.

«Уже можна йти гуляти новою, великою рекреаційною зоною столиці — на острів Оболонський. Зʼєднує острів з набережною Оболоні та парком «Наталка» дуже гарний, унікальний з інженерної точки зору, пішохідний міст. Звели його за кошти меценатів — іноземних та українських, – наголосив мер. – Конструкції для мосту були виготовлені ще на підприємстві «Азовсталь». Їх привезли до Києва буквально за кілька тижнів до початку повномасштабної війни», – зазначив Кличко.

Він також повідомив, що наразі підсвітку основної конструкції не вмикатимуть, тільки економне LED освітлення перил мосту.

«Будівництво обʼєкту розпочали в 2021-му. На початку повномасштабної війни призупинили. І відновили навесні минулого року. Тоді ж розпочали облаштування рекреаційної зони відпочинку. Дякую всім, хто любить Київ і розуміє, що він повинен життєствердно розвиватися!», – зазначив Віталій Кличко.

Будували об’єкт за кошті меценатів і спонсорів, у тому числі, й іноземних. Зокрема, кошти на зведення мосту виділяли Метрополія Великого Парижа, Тайвань. А також – деякі міжнародні та українські компанії.

Ширина нового мосту – 3,5 метри, довжина – 176 метрів. Він має цікавий архітектурний вигляд і комфортний для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь міст не заважає.

А рекреаційну зону на острові Оболонський територію облаштували зі збереженням флори і фауни. Встановили лави, дитячі майданчики, туалети. Зробили пішохідні та велосипедні маршрути. Також висадили нові дерева та кущі. Відвідувачів радуватимуть і декоративні яблуні, рожева акація, і бузок та газони, що квітнуть усе літо.