< НАЗАД

Кличко передав Київському територіальному центру соціального обслуговування 11 нових спецавто для перевезення людей з інвалідністю

31.07.2023

Мер Києва Віталій Кличко передав Київському міському територіальному центру соціального обслуговування 11 нових спеціалізованих автомобілів для перевезення людей з інвалідністю. Автівки закупили за кошти міського бюджету.

«Востаннє автопарк Київського міського територіального центру соціального обслуговування оновлювали у 2016 році. Досі у відділенні працювало 25 автомобілів. Вони щодня здійснюють близько 200 перевезень. 5 старих авто мають списати, оскільки вони вже не підлягають ремонту, – зазначив мер Києва. – Цього року за кошти міського бюджету закупили цій установі 11 нових спеціалізованих автомобілів. Вони оснащені всіма необхідними механізмами та спеціальними місцями для комфортного перевезення людей з інвалідністю. Є сучасні підйомники та пандуси», – сказав Кличко.

Мер столиці зазначив, що усього на обліку у відділенні надання транспортних послуг перебуває 1400 киян з інвалідністю. У місті на липень цього року зареєстровані 162 тисячі людей з інвалідністю. Із них: І група інвалідності – більше 12 тисяч людей; ІІ група інвалідності – понад 74 тисячі; дітей з інвалідністю – майже 14 тисяч.

«Потреба у спеціалізованих автомобілях для перевезення тих, кому необхідна ця послуга, постійно зростає. На жаль, кількість осіб з інвалідністю та людей, нездатних самостійно пересуватися містом через захворювання опорно-рухового апарату, за минулий рік значно зросла. Зокрема й через збільшення кількості військовослужбовців, які отримали інвалідність унаслідок поранень, контузій, одержаних під час захисту України», – наголосив Віталій Кличко.

У Центрі соціального обслуговування діє єдине в місті транспортне відділення, яке надає послуги з перевезення людям з інвалідністю на регулярній основі. Воно функціонує з 1999 року. Минулого року здійснили майже 27 тисяч перевезень.

Транспортне відділення надає послуги в межах Києва: до лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних та навчальних закладів, протезно-ортопедичних закладів та майстерень; на соціальні, культурно-масові та спортивні заходи; до структурних підрозділів органів виконавчої влади та місцевих органів самоврядування тощо.

Соціальна транспортна послуга для дітей та осіб з інвалідністю «Соціальне таксі» надається в Києві вже протягом 3-х років. За весь час здійснено понад 17 тисяч перевезень інклюзивним таксі.

Щоб скористатись послугами транспортного відділення, потрібно звернутися до Київського міського територіального центру соціального обслуговування. Відділення надання транспортних послуг: тел. 044-450-83-47.