< НАЗАД

Кличко: Сьогодні Київрада повинна розірвати договір оренди землі з посольством росії та розпочати процедуру створення Меморіалу захисників України

20.04.2023

Сьогодні Київрада повинна розглянути питання розірвання договору оренди землі з посольством країни-агресора – росії. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київської міської ради.

«Я думаю, тут рішення буде одностайним. Ми і договір оренди розірвемо, і звернемось до уряду щодо повернення майна «дипустанови» російських варварів до власності української держави», – підкреслив Кличко.

Також на сьогоднішньому засіданні депутати планують розірвати і договори оренди землі на Володимирському узвозі – щоб унеможливити будівництво на ньому та не допустити спотворення схилів, що входять до буферної зони Святої Софії – спадщини ЮНЕСКО.

Мер столиці підкреслив, що Київ розпочинає процедуру створення Меморіалу захисників України.

«Сьогодні Київ дасть старт розробці документації щодо створення національного військового кладовища у Биківні. За його створення відповідає держава і місце визначив уряд. Столиця ж готова всіма можливими способами сприяти створенню меморіалу наших героїв. – Раніше ми підтримали пропозицію уряду щодо створення військового кладовища на Лисі горі. Але у громадськості вона підтримки не знайшла. Тому тепер ідеться про Биківню, – підкреслив Кличко. – 8 гектарів землі в цій місцевості – у власності міста. І сьогодні ми відведемо їх і, фактично, розпочнемо процедуру організації меморіалу. Поруч – близько 90 гектарів – земля державна. Відтак, загальна площа національного меморіального кладовища захисників сягне майже 100 гектарів», – повідомив Віталій Кличко.