< НАЗАД

УДАР закликає киян активніше приходити на виборчі дільниці та попри черги проголосувати

25.05.2014

Вона зауважила, що всі 1086 виборчих дільниць у місті Києві відкрились і працюють. При цьому, додала Геращенко, незначна кількість дільниць відкрилась з запізненням на 10-40 хвилин з технічних причин. За словами Геращенко, на кожній дільниці працюють як мінімум по 2 спостерігачі від Кличка та Порошенка і фіксують весь перебіг голосування для надання оперативної та об’єктивної інформації. “За нашими даними на цей час в Києві проголосували вже майже 40 відсотків виборців”, – сказала Геращенко. Водночас, додала вона, в столиці на багатьох виборчих дільницях є великі черги, що зумовлено одночасним проведенням президентських та місцевих виборів. “Ми апелюємо до всіх виборчих комісій, щоб вони створили максимально комфортні умови для виборців і щоб всі змогли проголосувати. Так само ми звертаємося до всіх виборців, які прийшли на дільниці, але через великі черги пішли, повернутися на дільниці і все ж таки проголосувати”, – наголосила Ірина Геращенко.

Народний депутат зауважила, що активність з якою голосують кияни, доводить, що українці не просто прощаються з епохою режиму Януковича, а роблять все, щоб вибори відбулися з високою легітимністю. Вона закликала виборчі комісії після закриття дільниць максимально швидко порахувати результати голосування.

Вона також додала, що “УДАРом” протягом кампанії було зафіксовано понад 25 випадків, коли кандидати-мажоритарники порушували законодавство та намагалися використати символіку “УДАРу” та Петра Порошенка в своїй агітації. Зокрема йдеться про Аллу Шлапак, Олексія Самохіна, Віктора Грушка, Володимира Лукіна, Олександра Непопада та інших. Геращенко зауважила, що з цього приводу до столичноі міліції підготовлені звернення. “Ми також звертаємося до киян уважно читати інформацію в бюлетенях”, – сказала народний депутат.

За її словами, серйозні порушення в Києві наразі не зафіксовані. Водночас, підкреслила Геращенко, на виборчій дільниці номер 20 Деснянського району була припинена спроба провести незаконний екзит-пол. Були також зафіксовані факти, коли виборці є у списку виборців на президентські вибори, але відсутні в списку на місцеві. Зафіксовані випадки фотографування виборцями бюлетенів, намагання їх винести за межі дільниці, порушення порядку голосування та видачі бюлетенів, спроби не пускати на дільниці спостерігачів. 
Ірина Геращенко також нагадала, що об’єднаний штаб проводить паралельний підрахунок голосів щодо виборів президента та виборів в Києві і планує о 10.00 26 травня оприлюднити його результати.