< НАЗАД

Кличко: Для ефективного впровадження змін у столиці необхідно наповнити бюджет Києва

15.06.2014

«Ми маємо забезпечити усі можливості для того, щоб малий та середній бізнес у столиці вийшов із тіні і почав працювати повністю легально. Необхідно залучити інвестиції та зробити все для того, аби створювалися нові робочі місця і наповнювався бюджет столиці», – наголосив Кличко.

Мер Києва зазначив, що податки, які збираються у столиці, мають повертатися у бюджет Києва. «Якщо ми говоримо про децентралізацію бюджету, то податки, які сплачують кияни, повинні залишатись у Києві і працювати на киян. Тому я звертатимуся до прем’єр-міністра та до Президента з тим, аби податок на доходи фізичних осіб залишався у бюджеті столиці», – зауважив Кличко.

За словами міського голови, у Києві якнайшвидше потрібно провести реальні реформи, і вже за  рік мешканці столиці повинні отримати чіткий сигнал, що зміни розпочалися. «Зрозуміло, що неможливо за короткий проміжок часу відремонтувати 1600 кілометрів доріг, які знаходяться у жахливому стані. Неможливо зробити ремонти в усіх під’їздах та замінити усі зламані ліфти. Але ми повинні розпочати реформи, і кияни мають бачити, що влада, яку вони обирали, працює на них», – відзначив Кличко.

Віталій Кличко також зазначив, що посади мера столиці та голови КМДА необхідно об’єднати, адже голова столиці, який отримав мандат довіри киян, повинен мати реальні повноваження, щоб впроваджувати зміни у Києві. «Кияни дали мандат меру столиці відстоювати їх інтереси і права. І мер столиці повинен мати усі повноваження, щоб це реалізувати», – сказав Кличко.