< НАЗАД

Кличко: Арешт техніки і кримінальні провадження, будівельної анархії не буде

15.04.2015
Спочатку мер відвідав ділянку на вулиці Здолбунівській, 11-13 у Дарницькому районі, де ведеться незаконне будівництво. 
 
“Останнім часом спостерігається хвиля  протестних настроїв серед населення щодо незаконних забудов. На вільних ділянках – у скверах, парках – раптом виникає огорожа. Водночас жодної реакції від очільників районів немає. Це або недбальство з боку глави району і його некомпетентність, або корупція, і він бере участь в цій забудові, на яку немає жодних документів!” –  наголосив Віталій Кличко.  
 
Він відзначив, що будівництво на Здолбунівській розпочалося ще в березні, водночас жодної реакції голови району не було. “Будівництво триває. Потім виросте будівля, без жодних документів будуть продані квартири, потім виникне чергова “Еліта-центр”. Хочу наголосити: якщо документів на будівництво немає, якщо відбувається порушення закону, будівництво повинне бути припинене, а винні – притягнуті до відповідальності”, – зазначив Київський міський голова.
 
Мер розповів, що ділянка на Здолбунівській належить місту Києву, її незаконно захопили, офіційної інформації про забудовника немає, як і інформації про призначення будівлі. 
 
Кличко наголосив, що ця незаконна споруда буде демонтована, котлован залитий, а огорожу навколо почали вже зносити. Він також звернув увагу на присутність на будівельному майданчику “тітушок”. “Тут хлопці-тітушки охороняють будівництво, хтось їх найняв. У нас не дуже гарна ситуація з мобілізацією. Тож у мене прохання до воєнкома: якщо хлопці мають багато сил, не потрібно охороняти незаконні будівельні майданчики, а потрібно охороняти кордони країни”, – сказав Віталій Кличко. 
 
Після цього мер відвідав незаконне будівництво на перетині проспекту Григоренка і вулиці Здолбунівської. “Це незаконне будівництво в червоній зоні. Без будь-яких документів. Ця земля не куплена, не в оренді, це земля Київської громади. Зараз міліція відкриває кримінальне провадження, будівельна техніка буде заарештована і тоді знайдеться власник, і ми встановимо, хто стоїть за цим незаконним будівництвом. Немає значення, це депутат чи простий громадянин, – закон однаковий для всіх. Ми поставимо крапку в цій будівельній анархії”, – підкреслив Віталій Кличко.
 
Мер також відзначив, що такі ділянки з незаконними забудовами є майже в кожному районі. І наголосив, що дав розпорядження зібрати всю інформацію щодо незаконних забудов, МАФів, пересувних торговельних точок, парковок, рекламних носіїв, які не мають законних документів. “Прошу дати ці списки мені і копію до столичного главку. І не чекайте  поки приїде мер і буде вас тикати носом. У вас є всі повноваження зупиняти незаконні забудови, не допустити встановлення незаконних МАФів і слідкувати за порядком в районі”, – зазначив Віталій Кличко. 
 
Після цього мер також відвідав незаконну забудову по вулиці Фанерній, 5а у Дніпровському районі, яка теж буде демонтована.