< НАЗАД

Кличко: Говорити про перші результати роботи нової столичної влади можна буде вже за 100 днів

27.05.2014

Політик зауважив, що сьогодні вкрай необхідно зробити аудит того, що є в Києві, щоб знати від чого відштовхуватися під час проведення реформ. “Проблем багато і про них знають всі кияни. Але ми не зможемо їх вирішити, якщо не зможемо зробити владу ефективною та не зруйнуємо корупцію”, – сказав Віталій Кличко. Він зазначив, що саме через корупцію третина столичного бюджету знаходиться в “тіні”.

“На нас покладені великі надії. Ми в жодному випадку не маємо допустити, щоб люди були розчаровані”, – сказав лідер “УДАРу”. Кличко звернувся до політиків об’єднатися навколо реалізації реформ як в столиці, так і у всій Україні. “Не час перетягувати канат чи ковдру. Ми повинні об’єднатися”, – сказав він. Політик нагадав, що влада в столиці обирається на 1,5 року і тому не так багато часу для того, щоб показати гідний результат, який відчують всі кияни. “Ми зможемо рапортувати про якісь результати вже за 100 днів”, – сказав Віталій Кличко.
Водночас, він підкреслив, що для реального проведення реформ необхідно об’єднати посади мера та голови КМДА, щоб мати реальні важелі впливу. Кличко додав, що якщо парламент не ухвалить відповідний закон, то новообраний президент повинен призначити мера столиці головою КМДА.

Кличко нагадав, що сьогодні відвідав приміщення КМДА та переконав активістів, які там досі живуть, звільнити приміщення для того, щоб новообрана київська влада могла повноцінно працювати. Водночас він зазначив, що Майдан виконав свою основну функцію та має перейти в нову якість і необхідно поступово повертатися до мирного життя. “Ми обрали легітимного Президента, обрали легітимну столичні владу. Нам потрібно зменшувати градус в суспільстві та реалізовувати всі реформи та очікування людей”, – сказав Кличко. Лідер “УДАРу” додав, що його команда очікує в цьому і допомоги Майдану.