< НАЗАД

Кличко – британським парламентарям: Наше завдання – побудувати демократичну заможну державу, наскільки складно б це не було за нинішнього стану економіки

18.02.2015

Сторони обговорили політичну та економічну ситуацію в Україні, а також ескалацію ситуації на сході протягом останніх днів. Віталій Кличко наголосив на важливості встановлення контролю за кордоном та припиненні постачання зброї терористам. «Усі розуміють, що без фінансової, воєнної підтримки та пропаганди цього конфлікту б не відбулося», – підкреслив міський голова.

Мер зазначив, що головним завданням української влади є проведення ефективних реформ та модернізація економіки. «Наше завдання – провести ефективні реформи та побудувати демократичну сучасну державу, наскільки складно це б не було за нинішнього стану економіки», – наголосив Кличко. Міський голова додав, що Київ став майданчиком для початку впровадження кількох реформ, зокрема міліції, охорони здоров’я та  запровадження системи електронного уряду.

У свою чергу, члени британської делегації висловили солідарність з Україною та наголосили на необхідності додаткових санкцій проти Росії у разі подальшої ескалації на Донбасі. Крім того, Джон Віттінгдейл запропонував допомагати Києву у проведенні реформ, зокрема, консультаціями  британських експертів у окремих галузях, чиї знання та досвід допомогли б досягти результату.