< НАЗАД

Кличко обговорив з послом Японії реалізацію проектів з модернізації поїздів київського метро та реконструкції Бортницької станції аерації

17.02.2015

Віталій Кличко висловив впевненість у тому, що стосунки України та Японії залишатимуться тісними, а співпраця плідною та ефективною.

Шігекі Сумі наголосив, що наразі уряд Японії реалізує у Києві проекти з модернізації вагонів метро та реконструкції Бортницької станції аерації. «Японський уряд допоміг з модернізацією 95 вагонів метро. Недавно було ухвалене рішення ще щодо 20 вагонів, які мають вийти на лінію до жовтня. Я хотів би разом з вами провести церемонію запуску відремонтованих вагонів, – додав посол. – Другий масштабний проект – реконструкція БАС, вартістю більше 1 млрд доларів. Сподіваюся, що, як і заплановано, наші уряди у травні підпишуть контракт, щоб почати реалізацію цього проекту», – наголосив посол.

Міський голова подякував Шігекі Сумі за підтримку Японії у цих важливих проектах. «Ми знаємо,  наскільки важливим є питання енергозбереження і модернізації. Я особисто опікуюся цими проектами, оскільки вони є дуже важливими для життєдіяльності міста та стосуються кожного киянина. Наше завдання – забезпечити всебічну підтримку, щоб ці проекти були втілені максимально швидко і якісно», – наголосив Кличко.

Сторони також торкнулися політичної ситуації в Україні та вирішення конфлікту на Донбасі. Мер наголосив, що на сході ситуація залишається напруженою, проте Україна демонструє, що докладає всіх зусиль для припинення агресії дипломатичними шляхами. «Також для нас залишається ключовим втілення реформ та підвищення рівня життя громадян. Важливим для перемоги української демократії є не тільки отримання зброї для захисту суверенітету, а й економічний успіх країни. І це буде кращою відповіддю і тим, хто мають сепаратистські настрої на сході, і жителям анексованого Криму», – підкреслив Віталій Кличко.