< НАЗАД

Віталій Кличко відвідав у лікарні водіїв «Київпастрансу», які потрапили під обстріл поблизу Дебальцевого

10.02.2015

Мер Києва подякував чоловікам за сміливість та допомогу у евакуації біженців із зони АТО. «Країна тримається на тих, хто має характер і не ховається. Ваш вчинок – приклад сміливості і мужності. Щиро вам вдячний за вашу позицію і вашу допомогу», – звернувся Кличко до поранених.

Водії розповіли Кличку, що почувають себе добре і вже хочуть скоріше потрапити додому. Лікар зазначив, що реабілітація чоловіків проходить без ускладнень, і вже за кілька днів їх випишуть з лікарні. Вони продовжать відновлення після поранень вдома.

Водії повідомили меру столиці, що в зоні АТО вони працювали вже вчетверте, і до перевезення біженців працювали з бійцями Нацгвардії. «Коли знаєш, що там воюють наші бійці і гинуть місцеві мешканці – страх зникає», – розповів один з чоловіків.

Віталій Кличко також з власних коштів передав водіям «Київпастрансу» грошову допомогу.

31 січня КП «Київпастранс» відправив до зони АТО три автобуси, щоб евакуювати з Дебальцевого сотні мирних мешканців, які не мали можливості самостійно виїхати з міста. Виїжджаючи з біженцями, колона столичних автобусів потрапила під обстріл терористів. В результаті двоє водіїв отримали поранення, а одну машину довелося залишити на місці обстрілу.