< НАЗАД

Карпунцов: УДАР зможе самостійно сформувати більшість у Київраді

26.05.2014

“Поки ще немає офіційного результату, але за попередніми підрахунками, “УДАР” зможе сформувати самостійну більшість в Київраді. Вірогідно, що кількість депутатів, обраних за партійним списком та в мажоритарних округах, буде понад 61. Міському голові буде легше впроваджувати реформи з чіткою та зрозумілою більшістю”, – сказав Карпунцов.

На його думку, попередні результати виборів у Києві свідчать про високу оцінку киянами діяльності фракції “УДАР” у Київраді попереднього скликання. “Те, як ми відстоювали інтереси киян, було оцінено виборцями. Тепер головне цей кредит довіри не втратити”, – зазначив він.

Депутат наголосив, що найголовнішим у діяльності мера столиці та Київради є забезпечення прозорості роботи комунальних структур. “Київ – не тільки столиця, не лише бюджетоутворююча адміністративна одиниця загальнодержавного рівня, а ще й багата на ресурси територіальна громада. Це майно, земля, комунальні підприємства, які генерують прибуток. На жаль, останнім часом ці комунальні підприємства публічно показували свою збитковість при тому, що всі розуміли, що, наприклад, метро – не може бути збитковим за такій кількості реклами, за такого обсягу пасажироперевезень при мінімальному вкладенні в інфраструктуру”, – пояснив Карпунцов.

За його словами, нова влада Києва має намір зламати схеми, за якими розкрадалися кошти з бюджету міста. “Не можуть бути паркування збитковими. Не можуть бути ринки збитковими. Не може бути медицина в тому стані, в якому вона є, при тому, що були відрахування і загальнодержавні, і міські. Чому вони збиткові? Тому що кошти розкрадалися”, – підкреслив депутат.