< НАЗАД

Кличко перевірив стан укриттів цивільного захисту

09.02.2015

Київський міський голова оглянув кілька сховищ. “Сховища у задовільному стані, чисто, все працює. Будемо сподіватися, що жодному мешканцю Києва не доведеться ними користуватися. Але нам потрібно бути у всеозброєнні. Тому ми зараз інспектуємо стан сховищ по всьому місту, дізнаємося, наскільки поінформовані мешканці про наявність укриття у їхньому будинку. Наша задача – поінформувати мешканців про укриття, які розташовані в їхніх районах, будинках”, – сказав Віталій Кличко в коментарі журналістам.

Мер підкреслив, що керівники районів повинні провести відповідну роботу по інформуванню киян про наявні укриття у будинках, підземних переходах тощо. “У Києві 526 об’єктів різного класу, які є сховищами чи укриттями. Більшість у задовільному стані. Кожен киянин може отримати інформацію в Інтернеті про їх розташування, опублікована інтерактивна карта. Інспектуючи сховища, ми з’ясували, що деякі використовувалися на за призначенням, там були якісь склади. І наше завдання на сьогодні – зробити їх придатними для укриття, щоби вони відповідали всім нормам”, – сказав Віталій Кличко.  

Київський міський голова зауважив, що Київське метро також проектувалося як місце, де можуть укритися люди у разі небезпеки. “Там наявні всі системи життєзабезпечення”, – сказав Кличко. Також Кличко відвідав блок-пост на в’їзді в Київ у Святошинському районі. “Для нас сьогодні головне – безпека в столиці. І саме на в’їзді в Київ треба убезпечуватися від спроб ввезення в місто зброї, боєприпасів і небезпечних речовин. Ми повинні упередити можливі провокації”, – зазначив Віталій Кличко.