< НАЗАД

Віталій Кличко з братом Володимиром беруть участь у марші солідарності проти тероризму і пам’яті жертв теракту у Волновасі

18.01.2015

Брати Клички прийшли на Михайлівську площу у Києві, щоб разом з тисячами киян вирушити ходою за маршрутом Михайлівська площа – Європейська площа – вул. Грушевського – вул. Липська – вул. Інститутська – Майдан Незалежності.

На Майдані відбудеться молебень і запалять свічки пам’яті за жертвами тероризму. В акції беруть участь посли і представники дипкорпусу близько 30 країн світу.

Мери різних міст світу надіслали Віталію Кличку листи зі словами співчуття, підтримки і солідарності з українським народом.

Так мер Лондона Борис Джонсон у своєму листі до Кличка відзначив: “Лондон стоїть на єдиних позиціях с міжнародним співтовариством проти актів агресії, які загрожують принципам свободи і демократії. Великобританія послідовно підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, і мої думки у ці вихідні з громадянами України і киянами”.

Мер Вільнюса Артурас Зоукас у своєму листі відзначив, що литовцям підтримують прагнення українського народу до Свободи і Незалежності. “Незважаючи на тисячі кілометрів, що розділяють наші міста, я всім серцем підтримую ваш сміливий і завзятий народ, я засуджую всі терористичні акти. Усім серцем я з вами. Будьте сильними, як завжди”, – написав мер Вільнюса.

Очільниця міста Тампере Анна-Кайса Іконен у своєму листі до Віталія Кличка побажала українцям бути хоробрими у зусиллях підтримки миру в світі. “Я і всі мешканці Тампере, міста-побратима Києва, душею разом з народом України на цьому марші”, – відзначила мер Тампере.

Також листи надійшли від мерів Кіото, Анкари, Кракова та інших міст світу.