< НАЗАД

Кличко: Постраждалі від афери «Еліта-Центр» отримають квартири завдяки залученим містом інвестиціям

30.12.2014

«Одним із ключових пріоритетів у роботі Київського міського голови я вважаю поліпшенні інвестиційного клімату та залучення інвестицій у столицю. Сьогодні ми підписали дві інвестиційних угоди на суму майже 750 млн грн на будівництво будинків, у яких частину квартир передадуть постраждалим від афери «Еліта-Центру» киянам. Інвестор планує звести ці два будинки протягом двох років», – зазначив Кличко.

За словами мера, КП «Житлоінвестбуд-УКБ» зведе два будинки у Дарницькому та Деснянському районах столиці, у яких отримають квартири, зокрема, і постраждалі від афери «Еліта-Центр». Крім того, місто отримає від забудовника майже 37,5 млн грн пайового внеску при введенні будинків в експлуатацію та  6,245 млн на розвиток інфраструктури міста.

Директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп зазначив, що будівництво будинків почнеться уже в січні 2015 року після завершення усіх необхідних процедур.

За друге півріччя поточного року, загальний обсяг інвестицій, залучених КІА, склав більше 1 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво житлової та соціальної інфраструктури та реалізацію проекту створення мережі Wi-Fi у Київському метрополітені.