< НАЗАД

Кличко: Сподіваюся, що в Держбюджеті будуть враховані важливі зауваження і він відповідатиме домовленостям

28.12.2014

“Цілий день у Верховній Раді домовлялися щодо внесення правок до бюджету та бюджетоутворюючих законів. У нас дуже багато зауважень, і я сподіваюсь, що вони будуть враховані. На жаль, депутати не бачили документів. Те, про що домовлялися попередньо, було проголосовано. Сподіваюся, що всі цифри відповідатимуть домовленостям. Я особисто хотів би ознайомитися з документами, які стосуються Києва, оскільки я відповідальний за столицю. І зараз під час перерви планую їх переглянути”, – зазначив Віталій Кличко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи задоволений Київський міський голова розміром вилучень ПДФО у Києва, які пропонує уряд, Кличко відзначив: “Наразі планується залишити у Києві 40% ПДФО, 10% з податку на прибуток підприємств та, за домовленостями, субвенції Києву у розмірі 5 млрд грн на медицину та освіту. Я не можу бути задоволеним, тому що цього замало”, – наголосив Кличко. 

Водночас, підкреслив мер, столична влада робитиме все, щоби оптимізувати бюджет Києва. І одне з джерел для його наповнення – це виведення грошей з “тіні”. “Ми воюємо в цьому напрямку, багато чого зробили, надходження до бюджету збільшилися. Але, тим не менше, ще багато грошей знаходиться “в тіні”. Наше завдання на 2015 рік – зробити бюджет міста на 100% прозорим. За оцінками експертів 20% столичного бюджету перебуває “в тіні”. Це шалені цифри – мільйони, і не гривень, а доларів”, – підкреслив Кличко.  

Щодо прогнозів, чи вдасться ухвалити бюджет сьогодні, Кличко відзначив: “Дуже складно прогнозувати щось в українській політиці. Сьогодні неділя, десята година вечора, через півгодини домовились зустрітися у сесійній залі. Дуже важливо проголосувати за бюджет, адже від нього залежатиме наступний рік країни”, – зазначив Київський міський голова.