< НАЗАД

Кличко: Транспортного колапсу в столиці не можна допустити

18.12.2014

Міський голова зазначив, що місто уже перерахувало частину боргу «Київпастрансу». «Сьогодні ми уже перерахували 27 млн. Думаю, до кінця року ми зможемо знайти ще понад 50 млн грн із загального боргу в 130 млн», – заявив Кличко.

Він зазначив, що столична влада спілкувалася з профспілками перевізників, переконуючи їх вийти на маршрути. “З одним депо питання поки не вирішене. Але ми робимо все, щоб не допустити транспортного колапсу в Києві. І, якщо завтра трамваї не виїдуть, запустимо додаткові маршрути автобусів та тролейбусів, як це було сьогодні, для того, щоб люди могли пересуватися містом », – наголосив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що ситуація із заборгованістю по зарплатні перед працівниками «Київпастрансу» виникла в результаті того, що уряд не компенсує місту вартість проїзду пільговиків у громадському транспорті. «Заборгованість поступово накопичувалася. Є велика кількість людей, які користуються пільгами та не сплачують за проїзд. Згідно законодавства, Кабінет міністрів повинен відшкодовувати ці кошти міським бюджетам. Кабмін гроші не сплачує і виходить так, що борги лягають тягарем на міський бюджет та киян», – зазначив Кличко.