< НАЗАД

Кличко: Через те, що уряд не перераховує компенсації за перевезення пільговиків, фінансовий тягар лягає на столичний бюджет і киян

18.12.2014

Він підкреслив, що причиною затримок з виплатою зарплати співробітникам “Київпастрансу” стало неперерахування урядом компенсацій за перевезення пільговиків. Уряд компенсував лише 30% суми за пільгові перевезення. Загалом заборгованість на сьогодні складає 130 млн. грн.

“Велика заборгованість, яку Кабмін нам не перерахував як компенсацію за перевезення пільговиків. Ми зараз робимо все, щоби знайти гроші, перерахували з міського бюджету 16 млн. грн. і найближчим часом перерахуємо ще 11 млн. грн. Я звертався і знову звертатимусь до Кабміну, щоби нам повернули гроші, які вилучають з Києва. Ми повинні їх якнайшвидше отримати, щоби виплатити зарплати”, – відзначив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що спілкувався з представниками профспілок. І зауважив, що тролейбусні та автобусні депо працюють. А з трамвайними депо ведуться перемовини, і найближчим часом вони повинні вийти на лінії.

“Ми працюємо над тим, щоби знайти гроші. До кінця року з міського бюджету буде виділено 54 млн грн. на покриття заборгованості перед “Київпастрансом”. Через те, що уряд не перераховує компенсації за перевезення пільговиків  фінансовий тягар лягає на столичний бюджет і киян”, – наголосив Кличко.