< НАЗАД

Кличко: Ми чекаємо проект держбюджету, щоби сформувати столичний бюджет, орієнтуючись на макропоказники і ситуацію з ПДФО

16.12.2014

“Одне з нагальних питань для Києва на сьогодні – це формування бюджету на 2015 рік. Але без узгодженого проекту держбюджету, який буде поданий Кабміном на розгляд Верховної Ради, ми не можемо формувати міський бюджет, оскільки не знаємо, скільки залишиться ПДФО у бюджеті Києва. Чи залишатимуть 100%, як ми наполягаємо, чи буде, як сьогодні – 50%, чи можливо вилучення взагалі збільшать – ми чули про цифру 75%. Тоді столиця перебуватиме в ще більш тяжких умовах”, – зазначив Віталій Кличко.

Крім того, відзначив мер Києва, складно сформувати столичний бюджет, не орієнтуючись на макроекономічні показники, зокрема, рівень інфляції, курс долара, які закладає уряд у проект державного бюджету на 2015 рік.

Київський міський голова наголосив, що податки киян мають залишатися у Києві. “Якщо ми говоримо про децентралізацію бюджету і влади, то потрібно переходити від лозунгів до дій, і підтверджувати слова справами”, – сказав Віталій Кличко.